Ruhamánia

A nagy dilemma: harmónia vagy változatosság?

2016. február 29. - Hutyi

A női divat egyik aranyszabálya, hogy az éppen viselt kiegészítőket mindenképpen egymáshoz kell illeszteni: ez nem más, mint a cipő – táska – öv jól ismert hármasa, és az ő harmóniájuk nyújtotta egység követelménye. Rengetegen esküsznek öltözékük teljes összhangjára, és tagadhatatlan, hogy az ízlésesen párosított darabok magabiztosságot és stílusosságot sugároznak. De mi a helyzet azokkal, akik a változatosságot, sőt a szokatlan megoldásokat kedvelik? Beszéljünk egy kicsit a harmónia és a diszharmónia kettőséről a divatban!

43881269_m.jpg

Ruhadarabokat egymáshoz illeszteni nagyszerű dolog, hiszen nemcsak ízlésessé teszi a megjelenésünket, hanem az öltözékünk összeállítását is szinte szórakoztatóvá teszi. Valljuk be, egy harmonikusan megtervezett szett nemcsak a viselőjének okoz örömet, hanem mindazoknak, akik látják és értékelik a szépségét! Ezért szinte természetes, hogy a klasszikus színkombinációkkal lehetetlen tévedést vagy divatbakit elkövetni. De mit jut azoknak, akik szeretnék megtörni a hagyományokat?

Az utóbbi években több olyan trend is elterjedt az utcai divatban, amelyek éppen a szokásos harmónia megtörését célozzák. Ilyen az úgynevezett „colour blocking” (színblokkolás) és „print blocking” (mintablokkolás vagy minták keverése). A színblokkolás segítségével a tradíciókhoz képest szokatlan és élénk árnyalatokat tehetünk egymás mellé, izgalmas és figyelemfelkeltő kombinációkban. 

A minták keverésének divatja ugyanezen az elven szorgalmazza a mindezidáig szokatlannak vagy elutasítandónak vélt nyomatok és minták párosítását: pöttyöset a virágossal, kockásat az állatmintással, csíkosat a pöttyössel! Lényege a kreativitás hangsúlyozása és a megszokott tendenciák megtörése. Ha úgy érzed, mostanában szürke a ruhatárad, vagy szeretnéd valamivel felrázni az öltözködésed, nyugodtan próbálj ki egy efféle egyedi „mintamixet”!

Szerencsére a divatban szabályok nincsenek, legfeljebb csak javaslatok és fő csapásirányok, de lételeme a szabadság és az egyéniség kifejezése. Így mindenki eldöntheti maga, hogy a klasszikus vonalak, vagy az újszerű, esetleg bohókás megoldások mellett teszi le a voksát – mindkét irányhoz remek darabokat találhattok webáruházunkban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr838428500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása