Ruhamánia

A jelen sportos trendjeiről – szeret-nem szeret?

2016. június 28. - Hutyi

Az úgynevezett sportos öltözködés hosszú ideje egy alternatíva volt a divat palettáján, azonban sokkal inkább egy külön irányzatnak számított. A mostani népszerűségének köszönhetően azonban egyre inkább belopja magát a fősodorba, vagyis olyanok is viselni kezdték, akikre mindeddig nem volt jellemző, illetve egyre változatosabb módokon kezdték vegyíteni a sportos darabokat más, akár gyökeresen eltérő ízlésvilágot képviselő darabokkal. Mit kezdjünk ezzel a trenddel?

54872869_m.jpg

A nemzetköziesen athleisure-nek, vagyis sportos-szabadidősnek nevezett divatirányzat a kényelmes, sportos, edzéshez használt ruhadarabok beépítését jelenti a mindennapi öltözködésbe, olykor meglepő vagy szokatlan kombinációkban. Mint oly sok divathullámot, ezt szintén a hírességek indították, és folytatják továbbra is: mostanában például egyre népszerűbbek a teljes melegítőszettek, nemcsak az egyes, különálló darabok. Lévén, hogy a melegítőfelsőt vagy –nadrágot sokan hosszú idő óta csak otthoni környezetben, vagy edzéshez viseljük, nem csoda, ha kissé kétkedve fogadjuk az új utcai trendet. 

Miért ódzkodik tőle, aki kevéssé lelkes vele kapcsolatban?

Könnyen „túl otthonos” hatást kelt. A nem megfelelő arányérzékkel és ízléssel összeválogatott szettek könnyedén kelthetnek túl lezser, túl hétköznapi hatást divatos helyett. (Persze, akinek egy ilyenfajta összkép a célja, annak ez ideális!)

Nehéz egyensúlyba hozni. A fent felvázolt okok miatt nem egyszerű megtalálni azt a határt, ahol még valóban kifogástalannak, trendinek mutatkozhatunk. Mint más divathullámok esetében, itt is kifizetődő lehet a bátorság!

Tegyük félre a szkepticizmust, nézzük, miért lehet szeretni!

Miért jó az athleisure divat?

Kényelmes. Az ide tartozó ruhadarabokban egészen biztosan búcsút inthetünk a feszengésnek, a folytonos igazgatásnak, a bosszantó kellemetlenségeknek, amelyek abból fakadnak, ha nem maximálisan komfortos a szett, amit viselünk.

Friss és meglepő – ha jól kombináljuk! A megfelelő divatérzék birtokában olyan kombinációkat kreálhatsz, amelyek újszerűségük és egyediségük miatt rögtön felhívják magukra a figyelmet, ráadásul nem azért, mert annyira furcsán néznél ki – éppen ellenkezőleg.

Univerzális. Mivel a sport- és szabadidő ruházat lényege a kényelem és a biztonság, bárki viselheti, illetve találhat számára szimpatikus darabot a palettából.

Ha úgy érzed, itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a divathóbortot, válogass sportos-lezser ruhadarabjaink közül a webáruházban!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr698851770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása