Ruhamánia

Mindent a bikiniről

2016. július 13. - Hutyi

Tombol a strandszezon, így természetes, hogy egy külön bejegyzést szentelünk az egyik legfontosabb kellékének, a bikininek! Mit érdemes tudni erről az alapdarabról – hogyan született meg, hogyan lett népszerű – mik az aktuális trendek? Ezt mind-mind eláruljuk neked, ha a továbbkattintasz!

31180594_m.jpg

Manapság a bikini a strandok és fürdők teljesen megszokott alkotóeleme, a lányok, nők, hölgyek nagy része emellett a fürdőruhafazon mellett teszi le a legszívesebben a voksát. Érdemes azonban tudni, hogy bikinit viselni nem volt mindig ilyen természetes választás: bizony, az együttes megszületésekor heves visszhangot váltott ki, ha valaki ezt a fürdőruhatípust választotta. Egy kis történelem!

A ma ismert bikinifazon 1946-ban került be a köztudatba (annak ellenére, hogy a két részből álló fürdőruhaszettek évszázadok, sőt akár évezredek óta léteznek). Történt ugyanis, hogy a háború utáni években hiány lépett fel a ruházati alapanyagokból, így némileg a problémára is hagyatkozva két francia tervező, Louis Réard és Jacques Heim egymástól függetlenül szinte egy időben alkotta a saját újfajta, az addigiaknál sokkal apróbb és merészebb alsórésszel rendelkező bikinijét. 

Bár kezdetben a Heim-féle dizájn örvendett nagyobb népszerűségnek, idővel a Réard által tervezett fazon vette át az uralmat a piacon, és nagyjából az őáltala megálmodott formát viselik ma is hölgyek milliói. Az „úttöréshez” persze az is hozzátartozik, hogy az akkoriban még sokkal konszolidáltabb fürdőruhadivat eleinte nehezen fogadta be az új formát, sőt tiltások is sújtották, mígnem az ötvenes években kisebb mozgalmak szerveződtek a viseléséért, és végül a mindenki által tisztelt és imádott filmcsillagoknak (például Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe vagy Ava Gardner) köszönhetően terjedtek el.

Ma már a klasszikus vonalú bikini mellett számtalan variáció létezik, színben, anyagban, szabásban, és könnyű, napozáshoz ideális viselet lévén a strandolók többsége ezeket választja – arról nem is beszélve, hogy emellett még dekoratívak, sőt vonzóak is lehetnek.

Ha még nem szerezted be az idei szezonra a fürdőruhákat, siess, de ne ess kétségbe – webáruházunkban számos variációt megtalálsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr248885298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása