Ruhamánia

A leggyakoribb őszi divatbakik

2016. szeptember 12. - Hutyi

A divatról elég sokan azt gondolják, értik, de az utcákon flangáló emberek öltözködését elnézve sokszor nem éppen ez a benyomásunk támad. Sokan tisztában vannak ugyan azzal, hogy milyen alapdarabok divatosak az aktuális szezonban, de ezeket valami elképesztő kombinációban képesek viselni, észre sem véve, hogy nem éppen úgy néznek ki, mint a modellek a magazinokban. Hogy ez veled ne történhessen meg, összeszedtük a legjellemzőbb hibákat az őszi szezonra vonatkozóan.

17080381_m.jpg

Ezek a legjellemzőbb merényletek a divat ellen:

  • Hosszú kabát, alóla kilógó szoknyával. Az a helyzet, hogy ezt az összeállítást egyszerűen nem lehet úgy viselni, hogy ne legyen slampos hatása. Teljesen mindegy, mennyire lóg ki a szoknya a kabát alól, és az is, hogy milyen cipőt veszel fel mindehhez. Ha szoknyát húzol télen, vagy rövid kabátot vegyél hozzá, vagy a szoknya legyen olyan rövid, hogy a kabátod még eltakarja.
  • Túl bő ruhák. Értjük, hogy az ősz második felében már hideg van, és bizony szempont, hogy minél melegebben tudjunk felöltözni. De ez nem indok arra, hogy olyan bő pulóvereket válasszunk, ami alá téli paplanunk is beférne. A túl bő fazonok a vékonyaknak azért nem állnak jól, mert eltakarják az alakjukat, a molettebbeket pedig kifejezetten nagyobbnak mutatják a valóságosnál. Egyik verzió sem túl előnyös.
  • Túl korán kerül elő a téli csizma. Az igaz, hogy vannak olyan szettek, szoknyák, amik csak csizmával mutatnak jól, de ez nem indok arra, hogy már október elején előtúrd a szekrényből a bundás téli csizmádat. Lehet az összeállítás akármilyen menő, egy kellemes délutáni 15 fokban elég viccesen mutat majd rajtad a csizma.
  • Nem passzoló kiegészítők. Egyszerűen röhejes, amikor valaki pufikabáthoz akar tűsarkút felvenni, és az is, amikor egy szövetkabátot megkoronáz egy pompomos sapival. Mindegyiknek megvan a maga létjogosultsága – bizonyos helyeken, és bizonyos összeállításokban. Alapvetően nem baj, ha néha picit keverednek a stílusok, de azért maradjuk a jó ízlés határain belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr6611690749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása