Ruhamánia

Praktikus és divatos: még mindig imádjuk a mellényt!

2016. október 25. - Hutyi

Ha van olyan ruhadarab, amire ráfoghatjuk, hogy tipikusan őszi, akkor az egyértelműen a mellény. A mellény gyakorlatilag örök darab, csak a kinézete, funkciója változik időnként. Van, amikor csak dekorációs elem, és valójában nem sok haszna van, de azért gyakoribb, hogy tényleg melegít. A hidegebb napokon ez nagyon is jól jön. 37437850_l.jpg

Mindemellett persze egyáltalán nem mindegy, hogyan is mutat egy mellény az emberen, ezt tudjuk. Szerencsére a divat elég megengedő ezen a téren, és többféle mellény közül választhatnak azok, akik szívesen veszik magukra. 

Milyen a jó mellény? 

Ha csak a dizájn miatt veszed fel, gyakorlatilag mindegy, milyen, csak passzoljon a szettedhez. Ha a hideg ellen szeretnéd hordani, a jó mellény elég hosszú legyen ahhoz, hogy takarja a derekadat, és az sem árt, ha nem éppen leheletvékony anyagból készült, netán némi béléssel is ellátták. 

Milyen időben viseld? 

Tudod, amikor képtelenség eldönteni, hogy mit vegyél fel, mert pulcsiban hideg van, a kabát meg még sok. Na, ilyenkor tökéletes választás a mellény, ami melegít, de a karjaid szabadon vannak, így mégiscsak szellősebb. 

Milyet vegyél fel? 

Pár éve már sláger a szőrös mellény, és idén sem megy ki a divatból. Fontos azonban, hogy ne gondold túl az öltözékedet: mivel a mellény igencsak látványos lesz, a legjobb választás hozzá egy testre simuló, egyszínű felső, esetleg egy farmer vagy jeggings. Ha a szőrös mellényhez még mindenféle mintás-csicsás, ne adj’ isten csillogó-villogó, flitteres cuccot veszel fel, inkább nevetséges leszel, mint trendi. 

A pufi mellény is örök darab, de ne feledd: inkább sportos öltözékhez való, elég bután tud kinézni például egy elegánsabb szetthez (ennek ellenére sajnos gyakori látvány). A pufi mellényben az a jó, hogy általában jó meleg, így a praktikussággal nincs gond. Mivel szinte mindenféle színben kapható, nem kell attól tartanod, hogy nem találsz majd olyat, ami igazán passzol hozzád.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr8811837045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása