Ruhamánia

Kötött és horgolt holmik – nem csak nagymamáknak!

2016. november 05. - Hutyi

Te is azt gondolod a kötött, horgolt holmikról, hogy öregesek, ódivatúak, és legfeljebb a nagyin tudod elképzelni? Nos, érdemes kicsit változtatni a hozzáállásodon, és alaposabban szemügyre venni a fonalból készített ruhadarabokat. Nemcsak rojtos szélű fejkendő, és öreges mintájú pulcsik készülhetnek fonalból, amit a nagyik lelkesen kötnek az unokáknak karácsonyra, aztán a szekrény mélyén landolnak.50400074_l.jpg

 

Sőt, ami azt illeti, kifejezetten divatos kiegészítők, pulóverek, poncsók kaphatók, kötött, illetve horgolt kivitelben. A fonalak már a szivárvány minden színét képesek visszaadni, így szép, élénk színű darabokat találhatunk gyakorlatilag bárhol. A kötött pedig ugyanolyan jó az elegáns, mint a lazább stílushoz, így bárki hordhatja, és mindenki találhat az egyéni ízlésének megfelelőt.

 

Nézzük, mi mindent vehetsz fel, ami kötött vagy horgolt:

 

  • Mellényt. Nem, még mindig nem a mama által kötött, kockamintás, szúrós gyapjúmellényre gondolunk. Egy vékonyabb, színátmenetes fonalból például kifejezetten vagány, csíkos darab készülhet, kapucnival, zsebekkel, bármilyen dekorációval. Ha ilyet akarsz viselni, szerencsére kötni azért nem kell megtanulnod, jó eséllyel találsz a boltokban is.
  • Poncsót. Már írtunk róla, hogy az idei ősz nagy sztárja a poncsó, ami egyébként évek óta nem tűnik el a divatból. Poncsót sokféle anyagból találhatsz, de az igazi a kötött, illetve horgolt poncsó. Lehet bármilyen színű, mintájú, lehet ujja, kapucnija, lehet rojtos, vagy sima szélű, lehet egyedi szegélye. Ha alaposan körülnézel, biztosan találsz egyedi darabot.
  • Kötött sapka, sál, kesztyű. Nem lehet tél a tél ezek nélkül a kiegészítők nélkül. Leginkább azért, mert ahogy már említettük, mindenhez tökéletesen passzolnak, és nagyon nagy belőlük a választék. Ezek egyszerűen mindenkinek jól állnak, nagyon látványossá tudják tenni az egyébként nem annyira mutatós kabátokat is. Egy unalmas, fekete kabátot például remekül fel lehet dobni élénkebb sapkával, sállal, illetve kesztyűvel. És ami a legjobb, hogy ezek nem is drágák, úgyhogy bátran kísérletezhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr5511932383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása