Ruhamánia

Apró, de fontos kiegészítő: az öv

2017. április 14. - Hutyi

Az öv olyan ruhadarab, ami eredetileg praktikus célokat szolgál, de az idők során egyre hangsúlyosabbá vált az esztétikai szerepe is. Mostanra sokszor nem azért veszünk fel övet, hogy a helyén tartsa a nadrágot, hanem azért, mert jól néz ki, szépen kiemeli az alakunkat, és passzol a ruhánkhoz. Ennek megfelelően rengeteg különböző öv kapható, ami a színét, a díszítettségét, vastagságát illeti. A széles választéknak mindig örülünk, de a bőség zavarában nem mindig könnyű kitalálni, mi is az, ami jól állna nekünk.

 11221342_l.jpg

Milyen ruhákat hordunk?

 

Ahhoz, hogy eldöntsük, milyen öv lenne számunkra ideális, elsősorban azt kell figyelembe vennünk, milyen ruhákat hordunk. Itt leginkább a stílus meghatározó: ha inkább sportos, laza öltözékeket részesítünk előnyben, az öv is legyen ilyen. Egyszerű, díszítetlen, legfeljebb a színt választhatjuk meg aszerint, milyen a szettünk többi része. A nőiesebb, feltűnőbb szettekhez azonban nyugodtan választhatunk olyan övet, ami jobban vonzza a tekinteteket. Vannak strasszköves, feltűnően díszített darabok, hatalmas csattal. Léteznek színesek, vastagabbak, fémesen csillogók – a kínálat szinte végtelen.

 

Csípőre vagy derékra?

 

Vannak rövidebb, kifejezetten derékra való övek, amikkel kiválóan fel lehet dobni egy egyszínű ruhát vagy blúzt. Ezek nagyon szépen hangsúlyozzák a karcsú derekat, és kimondottan elegánsabb öltözékekhez passzolnak jól.

 

A csípőre való öveket gyakorlatilag bármihez fel lehet venni: szoknyához, nadrághoz egyaránt. Amire érdemes figyelni, az az, hogy elegánsabb, kifinomultabb szettekhez vékonyabb, szolidabb öveket válasszunk. A vastagabb övek kissé extravagánsnak számítanak, ezeket hagyjuk meg a feltűnőbb öltözékekhez.

 

Amire még érdemes odafigyelni, az az öv hossza. Bár van lehetőség a felesleget elvezetni a nadrág dereka körül, nagyon nem mutat jól, ha majdnem kétszer körbeér az öv, vagy túl sok a lelógó rész. Válasszunk mindig méretben megfelelőt, vagy ha erre nincs mót, hozzáértővel vágassuk magunknak méretre az övet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr2712419497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása