Fesztiválkisokos – öltözködj okosan!

2016. augusztus 09. - Hutyi

Holnap elstartol Magyarország legnagyobb és Közép-Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Sziget, amely egészen biztosan idén is rengeteg felejthetetlen pillanatot tartogat. Egy fesztiválra ugyanakkor a sok örömteli élmény érdekében nem árt okosan és felkészülten öltözködni – ebben segítünk most, hogy téged se érhessenek kellemetlen meglepetések.

Egy ilyen, hatalmas zenei fesztiválra akkor sem árt átgondoltan felkészülni, ha csak egy napot töltesz a forgatagban, így mindez hatványozottan érvényes, ha egy egész hetet bulizással töltesz. Az alábbiakban pár rövid tippet adunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészülhess az öltözködés terén is.

48408058_m.jpg

Tovább

Miért szeretjük a csíkmintát?

A csíkminta a ruha- és anyagminták közül az egyik leggyakoribb, ugyanakkor népes azoknak a száma, akik kifejezetten ódzkodnak tőle, vagy nem kedvelik. Aki kizárólag az egyszínű, minta nélküli ruhadarabokra esküszik, annak nem a mostani lesz a kedvenc bejegyzése, de bízunk benne, hogy az írás végéhez érve esetleg ők is kedvet kapnak ahhoz, hogy belekóstoljanak a minták viselésébe. Ezúttal ugyanis arról mesélünk nektek, miért is olyan szerethetőek a csíkos ruhák.

37960970_m.jpg

Tovább

Hogyan készülj fel a változékony időre?

Most, hogy a kánikulát hirtelen őszies, hűvös, borongós napok váltották, joggal merülhet fel sokakban a kérdés, hogy hogyan lehet felkészülni az ilyen váratlan helyzetekre, időjárási fordulatokra – főleg, ha esetleg nyaralni vagy fesztiválozni készülsz, vagy akár egy-egy egésznapos programra, azaz olyan alkalmakra, amikor nem feltétlenül tudnál „útközben” változtatni az előre megtervezett, összeválogatott ruhadarabokon. Segítünk!

53869624_m.jpg

Tovább

Mindent a bikiniről

Tombol a strandszezon, így természetes, hogy egy külön bejegyzést szentelünk az egyik legfontosabb kellékének, a bikininek! Mit érdemes tudni erről az alapdarabról – hogyan született meg, hogyan lett népszerű – mik az aktuális trendek? Ezt mind-mind eláruljuk neked, ha a továbbkattintasz!

31180594_m.jpg

Tovább

5 felsőfajta, amit imádni fogsz a nyáron

Sokaknak a nyár a kedvenc évszakuk, ami maximálisan érhető, hiszen jó esetben rengeteg napsütéssel, kiváló időjárással, sok pihenéssel és élménnyel ajándékoz meg bennünket a szezon. Igen ám, de a nyári kánikula és forróság legalább ennyi fejtörést és kényelmetlenséget tud okozni, amelyet a legtöbbször elviselni is kihívás, és a csinos megjelenés megtervezése sokkal inkább teherré, mintsem örömmé válik. Megkönnyítendő a feladatot, most mutatunk ötféle felsőrészt, amelyekben könnyebb átvészelni az embert próbáló meleget!

53873317_m.jpg

Tovább

A jelen sportos trendjeiről – szeret-nem szeret?

Az úgynevezett sportos öltözködés hosszú ideje egy alternatíva volt a divat palettáján, azonban sokkal inkább egy külön irányzatnak számított. A mostani népszerűségének köszönhetően azonban egyre inkább belopja magát a fősodorba, vagyis olyanok is viselni kezdték, akikre mindeddig nem volt jellemző, illetve egyre változatosabb módokon kezdték vegyíteni a sportos darabokat más, akár gyökeresen eltérő ízlésvilágot képviselő darabokkal. Mit kezdjünk ezzel a trenddel?

54872869_m.jpg

Tovább

Trendek, amelyekért odáig vannak a hírességek idén nyáron

A hírességek aranyélete mellett felelősség is jutott nekik: mivel szó szerint rajtuk a világ szeme, minden, amit mondanak vagy tesznek, véleményformáló erővel bírhat. Nincs ez másképpen az öltözködéssel sem: azokat a márkákat vagy ruhadarabokat, amelyeket egy-egy népszerű médiaszemélyiség vagy előadó kedvel, visel, egy csapásra tömeghisztéria övezheti. Na de mit viselnek a sztárok idén nyáron? Máris mutatjuk!

53643875_m.jpg

Tovább

Alapdarabok a kifogástalan irodai megjelenéshez

Sokunknak rendszeres fejtörést okoz mindennapi öltözékünk összeválogatása és koordinálása, az pedig tovább nehezítheti a helyzetet, ha irodában vagy egy olyan helyen dolgozunk, ahol megkövetelik a formális megjelenést. Ha a mostani (esetleg leendő) munkahelyeden elvárás az elegáns, esetleg professzionálisnak nevezhető ruhatár, a mostani listánk neked szól!

9406750_m.jpg

Tovább

Tippek online vásárláshoz

Külföldön egyenesen alapvető, itthon pedig szerencsére egyre elterjedtebb az online ruhavásárlás műfaja. Ennek főként a kényelem és az egyszerűség az oka, de amennyire kényelmes és élvezetes, időnként ugyanakkora bonyodalmakat és fejtörést is okozhat. Webáruház lévén mi is szorgalmazzuk ezt a vásárlási módot, most pedig segítünk is egy picit nektek, hogy könnyebben mehessen a shoppingolás otthonról!

50564335_m.jpg

Tovább

Munkahelyről az éjszakába – hogyan oldjuk meg?

Bár a legtöbben általában a hétvégén engedik ki a gőzt és a feszültséget, és járnak szórakozni, az is megeshet, hogy úgy alakul a menetrended: egyenesen a munkahelyről kell megérkezned egy partiba, fogadásra, bulira, vagy a köztes időben nincs lehetőséged átöltözni. Ilyenkor komoly fejtörést okozhat egy olyan multifunkcionális összeállítás megtervezése, amely mindkét közegben megállja a helyét. Megmutatjuk, hogyan rendelkezhetsz egyszerre professzionális külsővel a munkában és csinos megjelenéssel az estében-éjszakában!

46719589_m.jpg

Tovább

Cipőtrendek tavaszra: mit ajánlanak a véleményvezérek?

A divat igazi szerelmeseinek természetesen sosem lehet elég méretes és változatos a ruhatáruk, így a cipőkből sem lehet sosem elég – a lábbeliknek azonban egészen különös a vonzereje, hiszen sok esetben azok is rajonganak értük, akiket egyébként nem hoz lázba a divat világa. Cipőmániások, figyelem: most beavatunk benneteket a tavaszi-nyári trendekbe!

54074111_m.jpg

Tovább

Mindent a poncsóról

Többször írtunk már arról, hogy jó pár ruhadarab megosztó státusznak „örvend” a divatszeretők között, azonban az igazi divatmániások már régóta a szívükbe zárták a különféle (meglehetősen sokszínű) poncsókat. Nem érted, hogy mi bennük a pláne? Most elmeséljük!

Néhány éve számos igazán divatos nemzetközi hírességet láthatunk az utcákon poncsóban sétálni. De miért jó az, ha egy hatalmas anyagdarabot magunkra terítünk?

45772826_m.jpg

Tovább

Az univerzális farmer

Valószínűleg kisebbségben vannak azok, akik egyáltalán nem hordanak farmerből készült ruhadarabokat – és mennyi mindenről maradnak le! A farmer ugyanis nemcsak nadrágokhoz kiváló alapanyag: rengeteg más stílusos ruhadarab készíthető belőle. Mutatjuk is, mi mindent viselhetsz farmerből!

5403971_m.jpg

Tovább

A leggings soha nem megy ki a divatból!

Ahogy már többször is említettük, a divat világában van néhány olyan ruhadarab, amely igen erősen megosztja a véleményeket: vagy maga a darab, vagy viselésének módjai, trendjei. A leggings egy olyan kiegészítő, amelyre mindkét állítás igaz – sokan ki nem állhatják, sokan pedig azt kritizálják, ahogyan mások hordják. Pedig egészen biztosan nem tűnik el egyhamar! Mi ennek az oka?

16037267_m.jpg

Tovább

Mi is az a minimalista stílus – és miért népszerű?

Bár tombol a tavasz, így sokan minél vidámabb színeket és mintákat, minél élénkebb összeállításokat kezdenek el viselni, vannak, akik továbbra is maradnak az egyszerű, letisztult, de szigorú koncepcióra épülő öltözködésnél. A minimalista stílus az év minden szakában hódít – de mit takar valójában, és miért van ennyi híve?

53944699_m.jpg

Tovább

Fókuszban a fesztiváldivat

A magyarországi fesztiválok látogatóiról illetve a magyar fesztiválozókról valamint a külsejükről hosszú ideig viszonylag sztereotip kép élt a legtöbbek fejében – néhány esztendeje azonban, amióta egyre többen és többen, korra, nemre, zenei érdeklődésre és stílusra való tekintet nélkül látogatják ezeket a rendezvényeket, az úgynevezett fesztiváldivatot is nagyobb visszhang övezi. 

41678629_m.jpg

Tovább

Elő a csíkos ruhadarabokkal!

A csíkminta egy eléggé megosztó divattrend: vannak, akik kifejezetten kedvelik, vannak, akik pedig alig győzik begyűjteni kollekciójuk újabb és újabb csíkos darabjait. Vannak, akik szerint nyújt, mások szerint kövérít – van, akik szerint a keresztben csíkos mintát jobb örökre eltemetni, van, aki szerint pedig bátran viselhető. És persze megint – vagy még mindig – kifejezetten divatosnak számít. De mégis, mi a jó a csíkosban?

 31945968_m.jpg

Tovább

Hogyan alakítsd ki az ideális ruhatárat?

Egy minden elemében kielégítő és funkcionális ruhatár kialakítása pénzt, időt és tapasztalatot igényel – vannak, akik már pontosan tudják, hogyan frissítsék fel gardróbjukat, és milyen praktikákhoz folyamodjanak akkor, ha szeretnének új darabokat vásárolni. Ezzel szemben lehetnek olyanok, akik tanácstalanabbak, ha a beszerzésre kerül a sor, és szükségük lehet némi segítségre. Jó hírekkel szolgálunk nekik, hiszen mostani bejegyzésünkben arról lesz szó, hogyan vásároljunk minél hatékonyabban!

Nézzük tehát, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha új kedvencek megvételére készülünk. 

18690913_m.jpg

Tovább

Miért szeretjük az overált?

Az overálok és a rövid szárú egyrészesek továbbra is rendkívül divatosnak számítanak, ám sokan még mindig nem békültek ki ezekkel a karakteres ruhadarabokkal. Mostani bejegyzésünkben eláruljuk, miért is olyan szerethetőek – azt ajánljuk, olvass tovább, mert könnyen lehet, hogy segítünk a szívedbe zárni őket!

Az overál is a divatvilág megosztó ruhadarabjai közé tartozik: rengetegen tartózkodnak tőle, míg mások imádják viselni, mi több, esküsznek rá. Mint annyi minden más trend esetében, talán itt is csak arra van szükség, hogy a bátortalanabbak, ahogy mostanság szokás mondani, kilépjenek a komfortzónájukból, merjenek kísérletezni valamivel, ami az eddigiekben nem képezte az öltözködésük részét. No de miért is jó nekünk, ha overált viselünk?

31925045_m.jpg

Tovább

Gardróbrendezés felsőfokon: tippek és trükkök I.

Korábban már igyekeztünk tanácsokat adni mindazoknak, akik a ruhahalmozás problémájával küzdenek: szekrényeik és állványaik telis-tele vannak a legkülönbözőbb ruhadarabokkal, amelyeket nagy számuk miatt minden bizonnyal nem könnyű rendben tartaniuk. Ám nem kell gyűjtögetőnek lenned ahhoz, hogy időnként „elveszítsd a fonalat” a szekrényedben vagy a gardróbodban: néha mindenkinek fejtörést okoz, hogyan alakíthatna ki egy praktikus és átlátható rendszert. Adunk néhány tippet! Első rész.

9712289_m.jpg

Tovább

Az ideális táska nyomában

A táskákat időtlen idők óta kiegészítőként könyvelik el, pedig valójában a női (és egyre inkább a férfi) eszköztár egyik legfontosabb és legalapvetőbb része – miért ne igazíthatnád öltözéked többi részét a kedvenc táskánkhoz, ahelyett, hogy fordítva tennéd? Mivel ennyire nélkülözhetetlen divatcikkről van szó, bizony a jó táskának több szempontból kell tökéletesnek lennie, több feladatot kell ellátnia. De mégis, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb darabot?

11779011_m.jpg

Tovább

A nagy dilemma: harmónia vagy változatosság?

A női divat egyik aranyszabálya, hogy az éppen viselt kiegészítőket mindenképpen egymáshoz kell illeszteni: ez nem más, mint a cipő – táska – öv jól ismert hármasa, és az ő harmóniájuk nyújtotta egység követelménye. Rengetegen esküsznek öltözékük teljes összhangjára, és tagadhatatlan, hogy az ízlésesen párosított darabok magabiztosságot és stílusosságot sugároznak. De mi a helyzet azokkal, akik a változatosságot, sőt a szokatlan megoldásokat kedvelik? Beszéljünk egy kicsit a harmónia és a diszharmónia kettőséről a divatban!

43881269_m.jpg

Tovább

Tíz ruhadarab tavaszra, amit feltétlenül be kell szerezned! I.

Bár még csak februárban járunk, már javában zajlanak a tavaszi ruhatárbővítések, ruhatár-felújítások: az üzletek kínálataiban is megjelentek az aktuális kollekciók, így a mi webáruházunkban is! Most mutatunk tíz ruhadarabot, illetve ruhatípust, amellyel igazán divatos lehetsz a tavaszi hónapokban.

46529724_m.jpg

Tovább

Segítség, gyűjtögető vagyok! Mit tegyek? II.

Előző heti bejegyzésünkben már boncolgattuk a témát: mi a teendő abban az esetben, ha túl sok ruhaneműt, esetleg kiegészítőt halmoztunk fel a gardróbunkban? Ha túl gyakran ragad magával a vásárlási kényszer, még akkor is, ha épp semmire sincs szükségünk? Folytatva a múlt heti gondolatmenetet, az alábbiakban további tanácsokat adunk azok számára, akik úgy érzik, úrrá lett rajtuk a gyűjtögető életmód.

45748785_m.jpg

A legtöbben ismerjük a „nincs egy rongyom, amit felvegyek”-életérzést, ez azonban gyakrabban jelentkezik azoknál, akiknek valójában túl sok „rongyuk” van: elvesznek a lehetőségek tengerében, vagy épp kizárólag a vásárlás izgalma hajtja őket, a beszerzett ruhák pedig nem is állnak igazán közel hozzájuk. Mit lehet még tenni, ha attól tartunk, egyszer csak összeroskad a szekrényünk?

Tovább

Segítség, gyűjtögető vagyok! Mit tegyek?

Leárazások alkalmával gyakran érzel késztetést arra, hogy az üzlet teljes árukészletét felvásárold, és szinte majdnem sikerül is? Rendszeresen rendelsz az interneten ruhákat, mindenféle megfontolás és előzetes tervek nélkül, csak mert éppen kedvezményes az ára? Hiányérzeted van, ha már egy ideje nem vásároltál semmi újat? Ha ezekre a kérdésekre igennek válaszoltál, akkor valószínűleg az is igaz veled kapcsolatban, hogy alig férsz el a szekrényedben, mégis gyakran érzed úgy, hogy nincs mit felvenned, ezért kiapadhatatlan vágyat érzel az új ruhadarabok beszerzése irányába. Megmutatjuk, hogyan tarthatod kordában féktelen vásárlási vágyadat! Első rész.

9213340_m.jpg

Tovább