Mitől örök darab a farmer?

2017. február 21. - Hutyi

Lelőjük a poént az elején, és már most eláruljuk: attól, hogy jól néz ki, mindenhez fel lehet venni, és elég sok változatban létezik. Ez a három tulajdonság együtt biztosítja, hogy a farmer majdnem bármilyen alkalomra jó legyen, mindenki találjon a stílusának megfelelő darabot, és akármilyen egyéb ruhadarabbal jól lehessen kombinálni. Na és persze mindig, minden helyzetben menőnek számítson.

 40798555_l_1.jpg

Tovább

A nagy leggings-kérdés – most akkor nadrág, vagy nem nadrág?

Emlékszel a leggings nem nadrág! jelmondatra, ami pár éve kezdett terjedni a neten, borzalmasan előnytelen képekkel illusztrálva? Arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy sokan rosszul használják a leggingseket, teljes jogú nadrágként, ami katasztrofális kinézetet eredményezett: a fenéken és a combokon kinyúlt, így átlátszóvá vált anyagot, bugyimutogatást, és az előnytelen formák is közszemlére kerültek.

 66322055_l.jpg

Tovább

Ezeket a trendeket felejtsd el 2017-ben

Ahogy a divat változik, folyamatosan kerülnek a képbe új dolgok, és tűnnek el régiek, amiket eddig előszeretettel viseltünk. Furcsamód ezek igen hamar elkezdenek nemcsak ódivatúnak, hanem konkrétan kínosnak számítani – hát igen, aki nem követi a változásokat, könnyen válhat nevetség tárgyává. Az alábbiakban felsorolt öt divatelem egészen 2016-ig még menőnek számított, idén azonban már jobb, ha elfelejtjük őket, bármennyire is szerettük viselni ezeket.

 42088144_l.jpg

Tovább

Mi lesz a divat 2017-ben?

Az első idei divatesemények már lezajlottak, ezért kezd körvonalazódni, hogy mire lehet számítani a divat tekintetében 2017-ben. Annyi biztos, hogy eltűnnek a hangsúlyos kiegészítők, a feltűnő táskák és cipők. Ezek helyett idén a ruhák mintáján lesz a hangsúly. Az egyszínű, szürke, de kiegészítőkkel jól variálható holmikat elfelejtheted, idén a ruhák önmagukban is bőven megállják a helyüket.


36870213_l.jpg

Tovább

A hótaposó ciki?

Az enyhe, és legtöbbször szinte hómentes telek után már hozzászokhattunk, hogy nem igazán kell a csizmánkat az időjáráshoz igazítanunk. Csinos, magassarkú, tessék-lássék bélelt modellek sora áll a boltok polcain. Valljuk be, ha leesne egy kiadós hóréteg, a 90 százalékuk használhatatlan lenne. A tűsarkakon, sima talpakon a havas, jeges járdákon kész életveszély lenne egyensúlyozni, arról nem is beszélve, hogy lefagyna a lábunk.

Mi lehet a megoldás? Nos, a hóban sajnos le kell mondanunk a magassarkú, sima talpú csizmáinkról, legalábbis, ha nem szeretnénk kitörni a nyakunkat. Amit viselhetünk úgy, hogy az biztonságos is legyen, az mindenképpen lapos talpú, és semmiképpen sem sima. A barázdákkal ugyanis jobban meg lehet „kapaszkodni” a hóban, kisebb az elesés veszélye.

52131995_l.jpg

 

Tovább

Használd a tél színeit!

Télen talán a legnehezebb divatosan öltözködni egész évben, hiszen a rengeteg vastag, nagy ruha szinte az egész alakunkat eltakarja. Persze azért ebben az időszakban is próbálkozik az ember, főleg a legtrendibb kabátok kapnak hangsúlyt, ezek mellé pedig a kiegészítők: sapkák, sálak, kesztyűk, csizmák, táskák. Tulajdonképpen éppen ennyi látszik az ember lányból, mikor jól be van öltözve a hideg ellen.

 47266840_l.jpg

Tovább

Szőrös, steppelt, kötött, rojtos – minden táska menő, ami extrém!

A legalapvetőbb és leglátványosabb kiegészítő, amit egy nő viselhet, az a táskája. A táskán olyannyira komoly a hangsúly, hogy egy egyébként szuper szettet is teljesen szét tud csapni, ha egy béna táskát veszel fel hozzá, ahogy az is, ha a táska maga jól néz ki, csak éppen semmilyen vonatkozásban nem passzol a rajtad lévő ruhadarabokhoz.

 42717061_l.jpg

Tovább

Overál – hogyan viseljük?

 

Kevés olyan megosztó ruhadarab létezik, mint az overál: egyesek imádják, a másik oldalon azonban sokan nem szeretik, sőt, van, aki egyenesen röhejesnek tartja. Az biztos, hogy az overál nem azoknak való, akik bizonytalankodnak a megjelenésüket illetően – leginkább azoknak ajánlott viselni, akik magabiztosak, határozottak, és nem bánják, ha kicsit kilógnak a sorból az öltözékükkel.


65522326_l.jpg

Tovább

Télen is szoknyában!

A hosszabb-rövidebb szoknyák általában a melegebb hónapokban kerülnek elő, lenge öltözet gyanánt. Őszre és télre pedig maradnak a nadrágok. De nem kell ennek feltétlenül így lennie! Ha te is a nőiesebb megjelenés híve vagy, ezért szívesen hordasz szoknyát, télen is nyugodtan hódolhatsz ezen szenvedélyednek!

39206711_l.jpg

Tovább

Szilveszter: amikor nem lehetsz elég feltűnő!

Ha az öltözéket vesszük alapul, a szilveszter gyakorlatilag szöges ellentéte a karácsonynak, pedig csak néhány nappal követi. Míg karácsonykor az ember szolidabban, elegánsabban öltözik, szilveszterkor mindenki előszedi a feltűnő, extrém, szexi ruháit, és azok közül választja ki azt, amiben végül eltipeg az újévet köszöntő partira. Nos, extra feltűnő ruhákból szerencsére idén sincs hiány, így legfeljebb a képzeletünk szabhat határt a lehetőségeknek.

 48476519_l.jpg

Tovább

Ebben töltsd az ünnepeket!

Közeleg az év vége, vele együtt az ünnepek, és egy magára valamit is adó nőben ilyenkor egyértelműen felmerül a kérdés, hogy idén mit vegyen fel a karácsonyi ebédekre, vacsorákra, összejövetelekre. Akár több szettre is szükség lehet, hiszen ott a céges karácsony, a barátokkal is sokan tartanak egy kisebb-nagyobb ünneplést, aztán december 24-25-26-án pedig a családé a főszerep: ebédek, vacsorák a rokonokkal. Természetes, hogy az ember mindig a legjobb formáját szeretné hozni. De vajon mire kell figyelni, hogy ez meg is valósuljon?

 51239036_l.jpg

Tovább

Joker sapka, ami mindenkinek jól áll

 

Sok nőtől hallani, hogy azért nem hord sapkát még a legnagyobb hidegben sem, mert egyszerűen nincs olyan fazon, ami jól állna neki. Nos, van egy jó hírünk: olyan nincs, hogy valakinek semmi nem áll jól, legfeljebb nem a megfelelő fazonokat próbálta, esetleg a mintával, színnel, vagy a mérettel volt a probléma.

 49127133_l.jpg

Tovább

Kopogtat a csizmaszezon – milyet vegyek idén?

 

A csizma az a kiegészítő, amiből minden évben kell egy új. Még akkor is, ha nő létedre nem vagy cipőmániás, a csizmák biztos, hogy teljesen más megítélés alá esnek nálad is. Ez nem csoda, hiszen a csizma nem egy átlagos cipő, a csizma jobban öltöztet, mint bármi más, amit a lábadra húzol. Egy teljesen egyszerű, már-már jellegtelen nadrágot is fel tud úgy dobni, hogy trendi legyen – hol tudja ugyanezt nyújtani egy sima cipő?

 Persze mindez csak akkor igaz, ha a csizmád kellőképpen trendi, és illeszkedik a stílusodhoz. Megnéztük, idén milyenek közül érdemes válogatnod!

38083919_l.jpg

 

Tovább

Kötött és horgolt holmik – nem csak nagymamáknak!

Te is azt gondolod a kötött, horgolt holmikról, hogy öregesek, ódivatúak, és legfeljebb a nagyin tudod elképzelni? Nos, érdemes kicsit változtatni a hozzáállásodon, és alaposabban szemügyre venni a fonalból készített ruhadarabokat. Nemcsak rojtos szélű fejkendő, és öreges mintájú pulcsik készülhetnek fonalból, amit a nagyik lelkesen kötnek az unokáknak karácsonyra, aztán a szekrény mélyén landolnak.50400074_l.jpg

Tovább

Sapka, sál, kesztyű…

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy kerülnek elő egyre gyakrabban a téliesebb kiegészítők, mint a sapka, a kesztyű, illetve a sál. Talán még túlzásnak tűnhet napközben, de aki már kora reggel, esetleg hajnalban az utcákat rója, az bizony érezheti, hogy csíp a hideg. Ha már eljött az ideje, hogy ezekhez a melegítő ruhadarabokhoz nyúljunk, nem árt azt is átgondolni, hogy csinálhatnánk stílusosan.46199126_l.jpg

Tovább

Praktikus és divatos: még mindig imádjuk a mellényt!

Ha van olyan ruhadarab, amire ráfoghatjuk, hogy tipikusan őszi, akkor az egyértelműen a mellény. A mellény gyakorlatilag örök darab, csak a kinézete, funkciója változik időnként. Van, amikor csak dekorációs elem, és valójában nem sok haszna van, de azért gyakoribb, hogy tényleg melegít. A hidegebb napokon ez nagyon is jól jön. 37437850_l.jpg

Tovább

Kényelmes, laza és divatos: idén ősszel is hódít a poncsó

Ősszel a nagy nappali hőmérsékletkülönbségek miatt a legpraktikusabb a réteges öltözködés, amit azonban sokszor nehéz megvalósítani. A nők számára készített divatos ruhák szépek, de valljuk be, nem praktikusak: nagyon feszülősek, testhezállóak, így nem könnyű akár csak plusz egy pulcsit alápréselni. Ha viszont reggel nagyon hideg van, muszáj lenne találni valami megoldást a télikabáton kívül, mert az délre rendszerint már túl meleg. 

Szerencsére van egy olyan ruhadarab, ami alatt jó sok pulcsi elfér, így annyira rétegesen öltözködhetsz, amennyire csak akarsz. Természetesen a poncsóról beszélünk, ami talán éppen praktikussága miatt egyre népszerűbb. Na meg persze azért, mert tökéletesen kombinálható egyéb divatelemekkel. 

57744115_l.jpg

Milyen is a jó poncsó? 

A fenti kérdése a rövid válasz az, hogy bármilyen. A poncsó mostanság szinte minden formában divatos, még a nagyimintás kiadásban is. Lehet kapucnis, vagy kapucni nélküli, van olyan, aminek van ujja, de olyan is, aminek nincs. Különböző anyagokból készülhet a gyapjútól a poláron át egészen a sima pamutig némi béléssel. 

A jó poncsó fontos ismérve, hogy mindenképpen meleg, hiszen csak akkor éri el a célját, illetve elég nagy ahhoz, hogy végig takarja a karjainkat, és jól alá lehessen öltözni. Vannak extra hosszú, akár térdig érő darabok is, de ezzel vigyázzunk, csak a magas, vékony nőknek áll jól. Az alap, elöl és hátul combközépig érő poncsó azonban szinte mindenkinek telitalálat. 

Mivel hordjam? 

Az idei ősz másik nagy slágere a jeggings, ami pedig különösen jó benne, hogy tökéletesen párosítható a poncsóval. Hiszen ismered az alapszabályt: ha fölül valami bő ruhadarabot viselsz, akkor a nadrág legyen szűk, különben slampos lesz az összhatás. A bő poncsóhoz tehát tökéletes választás a testhez szinte tapadó jeggings. Választhatsz hozzá különböző hosszúságú csizmát, csajos bakancsot, de a sportosabb fazonú cipőidet hagyd otthon! A sállal is csak óvatosan, lehet, hogy a poncsóval együtt már túl sok lesz.

Az idei ősz slágere: jeggings

A divatban mindig vannak visszatérő elemek, néhány örökzöld viselet, ettől függetlenül minden szezonnak megvan a maga slágerdarabja is, ami nélkül nem lehetsz igazán trendi. Nos, 2016 őszén ez nem más, mint a jeggings. Ha mindig divatos akarsz lenni, nem kell mást tenned, mint különböző színű jeggingseket beszerezni. Bárhogyan is szeretnél felöltözni, ezt a nadrágot bátran előhúzhatod, ugyanis a végtelenségig kombinálható, és bármilyen szettben megállja a helyét.

36348310_l.jpg

Tovább

Őszi divatszínek – öltözz a természethez!

Minden évszaknak megvannak a maga jellemző trendjei, és ez a színeket is érinti. Míg nyáron nagy slágernek számítanak a harsány, élénk, esetleg neon színek, az őszi ruhatárba ezek már nem igazán passzolnak. Na de akkor mit viseljünk ősszel? A válasz egyszerű: azt, amit a természet!

Az őszben éppen az a szép, hogy színes. A fákon a levelek a sárgától a piroson át a barnáig mindenféle színben pompáznak, ez pedig a ruhatervezőket is megihleti. Az őszi ruhatárad színvilága tehát meglehetősen széles lehet, habár a hideg színek, a tavaszias zöld, és ahogy említettük, a nyárias harsány árnyalatok jobb, ha most egy kicsit pihennek. Szerencsére ezeken kívül is vannak még színek a palettán.

 12005016_m.jpg

Tovább

A leggyakoribb őszi divatbakik

A divatról elég sokan azt gondolják, értik, de az utcákon flangáló emberek öltözködését elnézve sokszor nem éppen ez a benyomásunk támad. Sokan tisztában vannak ugyan azzal, hogy milyen alapdarabok divatosak az aktuális szezonban, de ezeket valami elképesztő kombinációban képesek viselni, észre sem véve, hogy nem éppen úgy néznek ki, mint a modellek a magazinokban. Hogy ez veled ne történhessen meg, összeszedtük a legjellemzőbb hibákat az őszi szezonra vonatkozóan.

17080381_m.jpg

Tovább

Mit viseljünk idén ősszel?

Újra elérkezett az ősz, ezzel együtt pedig ideje elgondolkodni azon, hogy milyen darabokra váltsuk le a nyári ruhatárat. Nyilván nem szedhetünk elő mindent, amit tavaly vásároltunk, hiszen a divat változik. Érdemes néhány alapdarabot újragondolni, beszerezni pár újat, illetve megszabadulni azoktól, amik már végképp nem férnek bele az idei trendbe.

Mint mindig, most is érdemes nagy hangsúlyt fektetni a kiegészítőkre: táskák, cipők, övek, hajpántok, sapkák, sálak. Színek tekintetében nyilván igazodni kell az aktuális évszakhoz és trendhez, de a jó hír, hogy ezek alapvetően idén is divatosak, így továbbra is részét képezhetik az őszi ruhatárnak.

 10629936_m.jpg

Tovább

Tombol a kilencvenes évek divatja

Retro – egy szó, ami lassan egy-másfél évtizede beégett a szótárunkba, és amely alatt valójában nem értünk mást, mint a divat és a trendek örökös körforgását. Vagyis azt a jelenséget, hogy bizonyos, egykoron népszerű irányzatok vagy megoldások újra a figyelem középpontjába kerülnek, és időről időre változik, hogy mely tendenciák élik másodvirágzásukat. Mostanában például az örök hatvanas-hetvenes évekbeli divat mellett nagy hóbortnak látszik a kilencvenes évek iránti nosztalgia – de mit is vettünk újra elő abból az évtizedből?

54986273_m.jpg

Tovább

A női nem kedvenc témája: cipők – őszi trendkörkép

Miután legutóbbi bejegyzésünkben kiveséztük, hogy melyek azok az öltözködésbeli trendek, amelyek érvényesülni fognak az idén ősszel, ideje a női nem – és alapvetően az emberiség – egyik, ha nem a legnagyobb kedvenc kiegészítőjére vetni a tekintetünket; hát persze, hogy a cipőkről van szó! Mit húzunk a lábunkra a soron következő, őszi hónapokban?

31685229_m.jpg

Tovább

Őszi trend-előrejelzés

„Itt van az ősz, itt van újra”, ahogy Petőfi is megírta – azazhogy még nem érkezett meg a maga teljes pompájában, erre még várnunk kell szeptemberig, de nem árt időben felkészülni az új szezon legnépszerűbb vagy éppen legérdekesebb trendjeire. Nézzük, mi várható!

35696324_m.jpg

Tovább