Ruhamánia

Mi is az a minimalista stílus – és miért népszerű?

2016. április 22. - Hutyi

Bár tombol a tavasz, így sokan minél vidámabb színeket és mintákat, minél élénkebb összeállításokat kezdenek el viselni, vannak, akik továbbra is maradnak az egyszerű, letisztult, de szigorú koncepcióra épülő öltözködésnél. A minimalista stílus az év minden szakában hódít – de mit takar valójában, és miért van ennyi híve?

53944699_m.jpg

A minimalista stílus lényege a nevében keresendő: a „minimális” díszítettséget, a letisztult vonalakat és szabást, az egyszerű és elegáns színeket részesíti előnyben. Sokan úgy gondolják, ez valójában szürke és unalmas, megint mások pedig azt vallják, hogy ez az igazán divatos és sikkes megjelenés kulcsa.

Tény, hogy a minimalizmus középpontjában nem csak az egyszerűség, hanem a praktikum is áll: olyan ruhadarabokat választani, amelyek kitűnő minőségűek, ugyanakkor sokszor viselhetőek és remekül kombinálhatóak. Az irányzat egyik legfontosabb alapelve a gyakorlatiasság, sokkal inkább előnyben részesíti a „kevesebb több” elvét, a birtokolt ruhák mennyiségét tekintve is. A minimalizmus hívei közül sokan amellett teszik le a voksukat, hogy inkább legyen kevesebb holmijuk, ezek a darabok azonban lehetnek igazán minőségi, borsosabb árú termékek is. A „minden mindenhez illik” elve alapján ráadásul szabadon, szinte megkötés nélkül variálhatják ezeket.

Aki gyakran bújik fekete, fehér vagy szürke árnyalatú darabokba, annak könnyen elnyerheti a szívét ez a trend: a monokróm színeken kívül néhány pasztell árnyalat, a barna változatai és például a sötétkék a legnépszerűbbek a minimalizmus kedvelői között. Mint említettük, lényeges szempontja a praktikum, tehát a kényelmes és a kellemes viseleteket részesíti előnyben. Mindazonáltal kifejezetten elegánsnak is nevezhető, hiszen kedveli a határozott, egyenes szabásvonalakat, a szigorúbb sziluetteket.

Tulajdonképpen meg is válaszoltuk a fentiekben, miért talál egyre több és több követőre: az „egyszerű, de nagyszerű” mintapéldája. Funkcionális, gyakorlatias, mégis modern és elegáns, ráadásul minden alkalomhoz illik – ha a divatban is szereted az ésszerűséget, a minimalizmus neked való! Válogass ingjeink, elegáns nadrágjaink és egyenes vonalú ruháink közül kedvedre webáruházunkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr118655834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása