Ruhamánia

Gardróbrendezés felsőfokon: tippek és trükkök I.

2016. március 17. - Hutyi

Korábban már igyekeztünk tanácsokat adni mindazoknak, akik a ruhahalmozás problémájával küzdenek: szekrényeik és állványaik telis-tele vannak a legkülönbözőbb ruhadarabokkal, amelyeket nagy számuk miatt minden bizonnyal nem könnyű rendben tartaniuk. Ám nem kell gyűjtögetőnek lenned ahhoz, hogy időnként „elveszítsd a fonalat” a szekrényedben vagy a gardróbodban: néha mindenkinek fejtörést okoz, hogyan alakíthatna ki egy praktikus és átlátható rendszert. Adunk néhány tippet! Első rész.

9712289_m.jpg

A rendrakás, rendszerezés mindig nagy kihívás, nincs ez másképpen a ruhatárad rendszerezésével sem. Amellyel kapcsolatban ráadásul gyakran érezheted úgy, hogy nem elég áttekinthető, kényelmetlen, nem jól használható. Egy kiadós átszervezés és gardróbrendezés megoldhatja a problémát!

Az első lépés, mielőtt bármibe belekezdenél, megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyekre már egyáltalán nincs szükséged: ha nincs is szíved elajándékozni vagy eladni őket, mindenképp ezeknek a kiválogatásával és elraktározásával kezdd a munkát. (Helyezd át őket oda, ahol az egyéb nem, vagy csak igen ritkán használt, vagy régi, de megőrzött tárgyaidat, eszközeidet, bútoraidat tárolod.) 

A leggyakrabban viselt darabokat elérhető közelségbe ajánlatos tenned, tehát olyan magasságba és olyan helyekre, ahová könnyen elérsz, és ahol gyakran megfordulsz. Ha hajtogatásról és polcos rendszerről van szó, a szakértők azt javasolják, hogy középütt kapjanak helyet a kedvencek, lejjebb a kevésbé használt darabok, feljebb és a legmagasabb polcokon pedig azok a dolgok, amelyeket ritkán vagy egyáltalán nem viselsz.

Törekedj a minél jobb helykihasználásra – amelyet egyébként leginkább a már emlegetett függőleges elrendezés segít elő. Nem árt, ha a vállfára akasztott darabok felett például kialakítasz egy polc- vagy tárolórendszert, sőt alattuk is; a függőleges tárolás értelemszerűen sokkal több szabad helyet garantál, mint ha például csak egyetlen síkban, szem- vagy kézmagasságban törekednél a rendszerezésre.

A következő részben többek között eláruljuk, milyen apró praktikákat vethetsz be a még hatékonyabb rendszerezés érdekében, hogy mire jók a tárolódobozok, és hogy hogyan a legpraktikusabb elhelyezned táskáidat és cipőidet!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr768491246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása