Ruhamánia

A tavasz trendjei

2016. január 26. - Hutyi

Bár még javában a téli időszakban vagyunk, a divat világában jártasak már a hónapokkal ezelőtt lezajlott tavasz-nyári kollekciók bemutatása óta lázasan figyelik, kutatják és jegyzik az idén tavaszra nemcsak megjósolt, de beigazolódni látszó irányzatokat is. Mit tegyen, aki kevésbé tartja rajta a kezét a divat fejleményeinek ütőerén, mégis szeretne trendkövető maradni? Most megmutatjuk!

45639430_m.jpg

Hasított bőr és a ’70-es évek

Bizony, ez a trend már az eddigiekben is nagy népszerűségnek örvendett, és a közeljövőben sem kell lemondanunk az 1970-es évtized által ihletett bohókás, szokatlan és jellegzetes darabokról. Aki nem szívesen visel állati eredetű termékeket (és sokan vagyunk ezzel így), az is nyugodtan befektethetnek néhány művelúr vagy műbőr szoknyába, kabátba, sőt ruhába.

Csipke és viktoriánus elegancia

A különlegesebb anyagok-szabások és az extravagáns csipkecsodák tulajdonképpen jönnek-mennek a divat fősodrában, hol reflektorfénybe kerülnek, hol háttérbe szorulnak, ám az előrejelzések szerint ismét reneszánszukat élik: a viktoriánus kor ihlette tekintélyt parancsoló stíluson kívül állítólag mindenki odalesz majd az élénk színű, feltűnést keltő csipke ruhadarabokért is.

Narancs

A narancs egy finoman szólva is megosztó színárnyalat, ám a nagyágyúk szerint újra divatba jön – nincs mit tenni, ideje megtervezni, hogyan illesszük be a ruhatárunkba ezt az erős és hangsúlyos színt (ha eddig hiányzott volna belőle). Nem szükséges azonnal maximális kockázatot vállalni: egy gondosan megválasztott kiegészítő – táska, öv vagy sál – is eleget tehet a feladatnak. 

Nyitott/hasított vállú felsők és ruhák

Bizony, már ez a stílus is felütötte a fejét korábban, tavaszra azonban valószínűleg minden eddiginél hangsúlyosabbá válik. Az adott ruhadarab szabásától, jegyeitől függően lehet akár letisztult, romantikus vagy vagány viselet is, ezért remélhetőleg sokan tudják majd magukévá tenni.

+1: „Hálóruházat” nappalra

Végül beszéljünk egy elég különös új hóbortról: a divatházak tavaszi-nyári bemutatóinak tanulsága alapján nagy jövőt jósolnak a hálóingekre emlékeztető vékony egyrészes ruháknak, valamint a pizsamaszabású és –anyagú együtteseknek, kosztümöknek. Kíváncsiak vagyunk, hányan vállalkoznak majd ezek viselésére!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr288317822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása