Ruhamánia

A 2016-os év trendszínei: rózsakvarc és derűs kék

2016. január 30. - Hutyi

A Pantone cég immár hagyományosnak mondható módon minden év decemberében bejelenti a következő Év Színét, amely irányadó trenddé lép elő a lakberendezésben, a lakástextíliák csoportjában, és – jól gondoljátok – a divatban is. A 2016-os esztendő rendhagyó fordulatot hozott, hiszen ezúttal a vállalat nem egy, hanem mindjárt két árnyalatot választott: a Rózsakvarc (Rose Quartz) és Derűs kék (Serenity) névre keresztelteket. Még mielőtt megrohamoznátok a boltokat, hogy kibővítsétek a ruhatárotokat ezzel a két gyönyörű színnel, eláruljuk, hogyan érdemes őket viselni!

A Pantone sosem habozott, ha karakteres színek kiválasztásáról volt szó: a tavalyi Marsala például hihetetlen népszerűségnek örvendett, ami nem meglepő, hiszen egy különleges és elegáns árnyalat. A Marsala ünnepélyességétől jelentősen eltávolodva, az idei két szín és ezek kombinációja sokkal inkább légies, megnyugtató, sőt vidám.

49250766_m.jpg

 

A pasztellek trendje tulajdonképpen már évek óta hódít, tulajdonképpen ebbe a vonalba illeszkedik a Pantone választása. Leatrice Eiseman ügyvezető igazgató így foglalta össze a döntés hátterét: „A mai zsúfolt életünkben és a hatalmas káoszban egyre nagyobb az igény a nyugodtságra, nyugalomra. E hideg és meleg szín kombinációja az egyensúly érzetét teremti meg.”

Annak, aki nem igazán híve ennek a divathullámnak, talán sokkal nehezebb dolga lesz beépítenie mindezt öltözködésébe – de nem lehetetlen! Nagyszerűen meg lehet jeleníteni a két színt például a kiegészítőkben, az finom részletekben (ékszerek, táska, öv, cipő, kalap), vagy akár dekorkozmetikumok segítségével is (rúzs, körömlakk). A bátrabbak a hangsúlyosabb elemekre is koncentrálhatnak: nadrág és blúz párosítása, egészalakos ruha és blézer kombinálása – ha ezt a két árnyalatot használod, biztos lehetsz benne, hogy jó választás! A fő darabok és a kiegészítők összehangolása szintén figyelemreméltó vállalkozás, például egy világoskék pulóver mellett szépen mutat egy púderrózsaszín táska.

Amennyiben tartanátok a pasztellek viselésétől, érdemes apránként próbálkoznotok vele – de ne feledjétek, hogy semmi sem kötelező, ha a divatról van szó! Kísérletezzetek kedvetekre, szeressétek meg a Pantone ihlette trendeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr608332474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása