Ruhamánia

Segítség, gyűjtögető vagyok! Mit tegyek?

2016. február 05. - Hutyi

Leárazások alkalmával gyakran érzel késztetést arra, hogy az üzlet teljes árukészletét felvásárold, és szinte majdnem sikerül is? Rendszeresen rendelsz az interneten ruhákat, mindenféle megfontolás és előzetes tervek nélkül, csak mert éppen kedvezményes az ára? Hiányérzeted van, ha már egy ideje nem vásároltál semmi újat? Ha ezekre a kérdésekre igennek válaszoltál, akkor valószínűleg az is igaz veled kapcsolatban, hogy alig férsz el a szekrényedben, mégis gyakran érzed úgy, hogy nincs mit felvenned, ezért kiapadhatatlan vágyat érzel az új ruhadarabok beszerzése irányába. Megmutatjuk, hogyan tarthatod kordában féktelen vásárlási vágyadat! Első rész.

9213340_m.jpg

Szabj magadnak határokat!

A rendszeres vásárláskényszer enyhítésének, sőt kiiktatásának érdekében elengedhetetlen bizonyos szabályok felállítása. Mire gondolunk? Például fogadd meg, hogy évente csak 2-3 alkalommal vásárolsz, de akkor emelt összegben. Így nagyobb esély van arra, hogy olyasmit szerezz be, amire az eltelt hónapok alatt tényleg szükséges volt, vagy később szükséged lehet rá. 

Vagy – jelölj ki egy összeget, amit havonta elkölthetsz nem létszükségletet jelentő árucikkekre; esetünkben ruhákra. 

Vagy: csak akkor vásárolj, amikor elértél valamilyen mérföldkövet vagy eredményt, így a vásárlás a jutalom érzetével fonódik majd össze, nem pedig kényszerként lesz jelen. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, ami a szabályokat és a megszorításokat illeti, a lényeg a mértékletesség!

Alaposan nézd át, és rendszerezd a ruhatárad!

Böngészés és rendszerezés közben könnyen ráébredhetsz, hogy van már 3 hasonló darab a birtokodban egy olyan felsőből, amiben nem érzed jól magad, nem szereted viselni, és még csak nem is áll jól neked. Ez a felismerés pedig megakadályozhat abban, hogy vegyél egy negyediket, csak mert „rendkívül jó áron kínálták”, vagy mert „olyan jól mutatott a modellen”.

A sorozat következő részében szó lesz elfeledett ruhadarabok újrafelfedezéséről, az internetes rendelések feletti önuralomhoz vezető útról, és az adományozásról – ha érdekel, milyen más módszerek, további lépések adottak a gyűjtögetés, felhalmozás megszüntetéséhez, tarts velünk továbbra is, és ne maradj le a legújabb cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr698362638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.02.05. 16:13:45

Tajgetosz+ mindegyik!!!

Zsuzsi25 2016.02.05. 17:07:38

@Burgermeister: dolgozzunk tobbet, vagy szedjunk fel egy gazdag pasit.

Sir Galahad 2016.02.05. 21:09:34

Mint a klasszikus vicc mondja, a nőnek 2 problémája van:

1. Nincs elég ruhája.

2. Nincs elég helye, ahol azt a kevés ruhát tárolja.
süti beállítások módosítása