Ruhamánia

A nagy leggings-kérdés – most akkor nadrág, vagy nem nadrág?

2017. február 17. - Hutyi

Emlékszel a leggings nem nadrág! jelmondatra, ami pár éve kezdett terjedni a neten, borzalmasan előnytelen képekkel illusztrálva? Arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy sokan rosszul használják a leggingseket, teljes jogú nadrágként, ami katasztrofális kinézetet eredményezett: a fenéken és a combokon kinyúlt, így átlátszóvá vált anyagot, bugyimutogatást, és az előnytelen formák is közszemlére kerültek.

 66322055_l.jpg

Hogy változott-e a helyzet? Nos, legfeljebb annyiban, hogy a leggingsek kedvelői elkezdtek jobban odafigyelni arra, mennyire vékony a választott darab anyaga, vállalható-e, vagy átlátszik. Nadrágként azonban még mindig hordják őket. Érdemes tehát ismét feltenni a kérdést: a leggings tényleg nem nadrág?

 

Nem minden leggings egyforma

 

A kérdés megválaszolását nehezíti, hogy nem minden leggings egyforma. Vannak egészen vékonyak, amikben éppen csak több anyag van egy harisnyánál – ezeket nyilván nem célszerű nadrágként hordani. Vannak viszont tömörebbek, amik felvéve sem látszanak át, és olyanok is, melyek különböző mintákkal vannak ellátva. Ilyenből lett önálló kategória a jeggings, ami egy vastag leggings, farmert utánzó mintával. Teljesen farmernek néz ki, legfeljebb az lehet gyanús, hogy túl passzentos. Ezeket már sokkal inkább el lehet képzelni szimpla nadrágként.

 

Nadrág, mert azzá tettük?

 

Nem nagyon van egységes álláspont abban a kérdésben, hogy nadrág-e a leggings, vagy inkább harisnya. Elméletileg valahol a kettő között van: egy harisnyát hosszú felsővel nem vehetünk fel, leggingst viszont igen. Röviddel ugyanakkor sokak szerint nem illik.

 

Másrészről viszont a divatot mi, emberek határozzuk meg. Ha a többség szerint bizonyos típusú leggingsek hordhatók nadrágként, akkor miért ne lehetne úgy hordani őket? Persze arra azért érdemes figyelni, hogy ne legyen átlátszó, túl szűk stb., de alapvetően mindenki maga dönti el, mit vesz fel. Nincs tehát szabály: aki úgy érzi, számára a leggings hordható nadrágként, hordja nyugodtan – egyre többen teszik!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr7412263750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása