Ruhamánia

Tombol a kilencvenes évek divatja

2016. augusztus 30. - Hutyi

Retro – egy szó, ami lassan egy-másfél évtizede beégett a szótárunkba, és amely alatt valójában nem értünk mást, mint a divat és a trendek örökös körforgását. Vagyis azt a jelenséget, hogy bizonyos, egykoron népszerű irányzatok vagy megoldások újra a figyelem középpontjába kerülnek, és időről időre változik, hogy mely tendenciák élik másodvirágzásukat. Mostanában például az örök hatvanas-hetvenes évekbeli divat mellett nagy hóbortnak látszik a kilencvenes évek iránti nosztalgia – de mit is vettünk újra elő abból az évtizedből?

54986273_m.jpg

Spagettipántok

Ha tetszik, ha nem, a vékonyka pántok újra világszerte hódítanak: felsőkön és ruhákon, hétköznapi és elegáns viseletekben egyaránt.

Choker, avagy nyakra simuló nyakékek

Biztosan sokan emlékeznek azokra a többnyire fekete, de színesben is fellelhető, műanyag, spirálmintás nyakbavalókra, amelyekért minden tinédzser odavolt a kilencvenes években, sőt, nem ritkán a legnépszerűbb tinimagazinok mellékleteként is hozzájuk lehetett jutni. Most újra visszatértek, más, szintén a nyakra szorosan simuló nyakdíszek kíséretében (ilyen például a széles bársonyszalag is).

Rövidállású felsők

A rövidre szabott felsők már néhány éve visszatértek a divat fősodrába, azonban nem is fognak távozni onnan, sőt, ha lehet, még merészebb szintre emelik őket. A kilencvenes évek köldököt is felfedő haspólói manapság újra szembejöhetnek velünk a nagyvilágban.

Átlátszó és necc anyagok

Egy trend, ami kifejezetten közönséges, ugyanakkor kreatívan és ügyesen felhasználva kifejezetten ízléses is lehet: újra visszatérnek a különböző áttetsző anyagok és a belőlük készült ruhák, úgy mint a csipke, a sűrű szövésű necc vagy a sokat sejtető horgolt darabok.

Platformcipők

Akik az átlagnál alacsonyabbak, azok eddig is előnyben részesítették a jótékony segítséget nyújtó, magastalpú és telitalpas cipőket – míg azonban mostanra elértünk odáig, hogy valamelyest ízlésesebben és kifinomultabban készítsük és viseljük ezeket, a kilencvenes években még az igazi, nem túl dekoratív holdjáró-mánia dúlt. Reméljük, a legtöbben inkább maradnak a modern platformok mellett.

Te mit gondolsz a kilencvenes évek iránti nosztalgiáról? Belekóstolnál, de hiányoznak a szekrényedből az akkori ruhadarabjaid? Nézz szét a webáruházunkban, hogy feleleveníthesd az akkori évtizedet!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr5511661726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása