Ruhamánia

Kényelmes, laza és divatos: idén ősszel is hódít a poncsó

2016. október 12. - Hutyi

Ősszel a nagy nappali hőmérsékletkülönbségek miatt a legpraktikusabb a réteges öltözködés, amit azonban sokszor nehéz megvalósítani. A nők számára készített divatos ruhák szépek, de valljuk be, nem praktikusak: nagyon feszülősek, testhezállóak, így nem könnyű akár csak plusz egy pulcsit alápréselni. Ha viszont reggel nagyon hideg van, muszáj lenne találni valami megoldást a télikabáton kívül, mert az délre rendszerint már túl meleg. 

Szerencsére van egy olyan ruhadarab, ami alatt jó sok pulcsi elfér, így annyira rétegesen öltözködhetsz, amennyire csak akarsz. Természetesen a poncsóról beszélünk, ami talán éppen praktikussága miatt egyre népszerűbb. Na meg persze azért, mert tökéletesen kombinálható egyéb divatelemekkel. 

57744115_l.jpg

Milyen is a jó poncsó? 

A fenti kérdése a rövid válasz az, hogy bármilyen. A poncsó mostanság szinte minden formában divatos, még a nagyimintás kiadásban is. Lehet kapucnis, vagy kapucni nélküli, van olyan, aminek van ujja, de olyan is, aminek nincs. Különböző anyagokból készülhet a gyapjútól a poláron át egészen a sima pamutig némi béléssel. 

A jó poncsó fontos ismérve, hogy mindenképpen meleg, hiszen csak akkor éri el a célját, illetve elég nagy ahhoz, hogy végig takarja a karjainkat, és jól alá lehessen öltözni. Vannak extra hosszú, akár térdig érő darabok is, de ezzel vigyázzunk, csak a magas, vékony nőknek áll jól. Az alap, elöl és hátul combközépig érő poncsó azonban szinte mindenkinek telitalálat. 

Mivel hordjam? 

Az idei ősz másik nagy slágere a jeggings, ami pedig különösen jó benne, hogy tökéletesen párosítható a poncsóval. Hiszen ismered az alapszabályt: ha fölül valami bő ruhadarabot viselsz, akkor a nadrág legyen szűk, különben slampos lesz az összhatás. A bő poncsóhoz tehát tökéletes választás a testhez szinte tapadó jeggings. Választhatsz hozzá különböző hosszúságú csizmát, csajos bakancsot, de a sportosabb fazonú cipőidet hagyd otthon! A sállal is csak óvatosan, lehet, hogy a poncsóval együtt már túl sok lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhamania.blog.hu/api/trackback/id/tr911798385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása