Ruhamánia

Nyári ruhák – kinek milyen fazon áll jól?

2017. május 25. - Hutyi

 

Hetek kérdése, és beköszönt az igazi nyári meleg, ezzel együtt pedig előkerülnek a lengébb ruhadarabok is. Kánikulában a legpraktikusabb viseletet az egyrészes nyári ruhák jelentik, nem csoda, hogy elég gyakran találkozni velük az utcákon. Csakhogy ezekből gyakorlatilag végtelen a kínálat, ami a színeket, a mintákat és persze a fazont illeti.

 

42562417_l.jpg

 

Tovább

Nyáron is ízlésesen!

Sokak számára nehéz megtalálni az egyensúlyt, mikor nőiesen szeretnének felöltözni. Különösen nagy melegben, hiszen olyankor még a leglengébb ruha is sokszor elviselhetetlenül izzasztó tud lenni. Gyakran tényleg nem egyszerű rátalálni az arany középútra, hogy mi az, ami még az ízlésesen szexi kategóriába esik, és mi az, ami már inkább kihívó, esetleg közönséges. Ebben szeretnénk most a segítségetekre lenni. Nézzünk pár gyakori bakit!

 

40758029_l.jpg

 

Tovább

Elengedhetetlen alapdarabok

Van néhány alapdarab, amely minden nő ruhatárában jelen van, vagy legalábbis ott kellene lennie. Ezek azok a darabok, amiket csak előkapsz, ha épp sietsz, vagy nem tudod eldönteni már órák óta, hogy mit vegyél fel. Mindenhez passzolnak, egyszerre lehetnek egyszerűek és elegánsak, attól függően, hogy mivel kombináljuk őket. Ezek amolyan Jolly Joker ruhák és kiegészítők. Felsorolunk néhányat.

 

64028850_l.jpg

Tovább

Fürdőruhatrendek 2017-ben

Ugye az első melegebb tavaszi nap beköszöntével Neked is eszedbe jutott, hogy milyen fürdőruhát fogsz viselni idén nyáron a strandokon? Ugyan még nincs itt a fürdőruhaszezon, de érdemes már ilyenkor kiválasztani a kívánt darabot, ugyanis a szeszélyes tavaszi időjárás bármikor okozhat meglepetéseket. Nézzük akkor az idei trendeket:

28142298_l.jpg

Tovább

Apró, de fontos kiegészítő: az öv

Az öv olyan ruhadarab, ami eredetileg praktikus célokat szolgál, de az idők során egyre hangsúlyosabbá vált az esztétikai szerepe is. Mostanra sokszor nem azért veszünk fel övet, hogy a helyén tartsa a nadrágot, hanem azért, mert jól néz ki, szépen kiemeli az alakunkat, és passzol a ruhánkhoz. Ennek megfelelően rengeteg különböző öv kapható, ami a színét, a díszítettségét, vastagságát illeti. A széles választéknak mindig örülünk, de a bőség zavarában nem mindig könnyű kitalálni, mi is az, ami jól állna nekünk.

 11221342_l.jpg

Tovább

Hogyan válassz magadnak táskát?

A táska az egyik legfontosabb és leghangsúlyosabb kiegészítő. Éppen ezért komoly körültekintéssel kell kiválasztani, ugyanis sokat hozzátehet az öltözékedhez, de ha mellényúlsz még a legjobb szettet is teljesen agyonütheted vele. A legfontosabb alapszabály, hogy a táska valamilyen módon passzoljon a megjelenésed egyéb részeihez: harmonizálhat a ruháddal, vagy akár a többi kiegészítővel is, ez már rajtad múlik.

55218887_l.jpg 

Tovább

Ilyen cipőket álmodtak a tervezők idén tavaszra és nyárra

 

Mivel kezdődik a tavaszi-nyári szezon, adja magát a kérdés, hogy idén vajon milyen cipőket kell erre az időszakra beújítani, ha igazán trendik akarunk lenni. A cipődivat ugyanis folyamatosan változik, és mivel a lábbelik gyakorlatilag a legfontosabb kiegészítők a táskák mellett, érdemel komoly figyelmet fordítani arra, milyet választunk.

57340294_l.jpg 

Tovább

Tavaszi divatbakik – mivel lehet legjobban mellényúlni?

A hosszú és hideg időszak után mindenki örül annak, amikor megérkezik a tavasz, és végre egy kicsit enyhébb lesz az idő. Előkerülnek a tavaszias, könnyedebb ruhadarabok, a nagykabátok pedig a következő télig végre mellőzhetők. A kevesebb ruha, lengébb öltözék ugyanakkor sokkal több lehetőséget ad a hibákra, arra, hogy figyelmetlenségből, vagy csak a trendek ismeretének hiánya miatt kellemetlen helyzetbe kerüljünk. Bizony, ez nem is olyan nehéz, mint gondolnánk!

Íme, a legcikisebb bakik, amiket tavasszal jellemzően elkövetnek néhányan:

 50607952_l.jpg

Tovább

Elő a tavaszi dzsekiket!

Végre igazán kellemes, tavaszias idő van, így a télikabátokat végre száműzhetjük a szekrény mélyére, és előszedhetjük a tavaszi dzsekiket. Persze mint minden szezonváltáskor, most is felmerül, hogy vajon mely darabok hordhatók még mindig, és mik azok, amiket le kellene cserélni valami divatosabbra. Nos, idén szerencsére nem változik meg gyökeresen a trend, ettől függetlenül néhány darabot beújíthatsz – ha másért nem, azért, mert jól néznek ki, és szükség van némi változatosságra.


39641899_l.jpg

Tovább

5 must have ruha és kiegészítő a tavaszi szezonra

Minden szezonnak megvannak azok a divatelemei, amit muszáj beszerezni ahhoz, hogy igazán trendi lehess. Természetesen ez idén tavasszal is igaz, hiszen a divat változik, és ami tavaly menő volt, mostanra nem biztos, hogy az – érdemes elgondolkodni tehát az új alapdarabok beszerzésén. 

48007547_l.jpg

Tovább

Mitől örök darab a farmer?

Lelőjük a poént az elején, és már most eláruljuk: attól, hogy jól néz ki, mindenhez fel lehet venni, és elég sok változatban létezik. Ez a három tulajdonság együtt biztosítja, hogy a farmer majdnem bármilyen alkalomra jó legyen, mindenki találjon a stílusának megfelelő darabot, és akármilyen egyéb ruhadarabbal jól lehessen kombinálni. Na és persze mindig, minden helyzetben menőnek számítson.

 40798555_l_1.jpg

Tovább

A nagy leggings-kérdés – most akkor nadrág, vagy nem nadrág?

Emlékszel a leggings nem nadrág! jelmondatra, ami pár éve kezdett terjedni a neten, borzalmasan előnytelen képekkel illusztrálva? Arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy sokan rosszul használják a leggingseket, teljes jogú nadrágként, ami katasztrofális kinézetet eredményezett: a fenéken és a combokon kinyúlt, így átlátszóvá vált anyagot, bugyimutogatást, és az előnytelen formák is közszemlére kerültek.

 66322055_l.jpg

Tovább

Ezeket a trendeket felejtsd el 2017-ben

Ahogy a divat változik, folyamatosan kerülnek a képbe új dolgok, és tűnnek el régiek, amiket eddig előszeretettel viseltünk. Furcsamód ezek igen hamar elkezdenek nemcsak ódivatúnak, hanem konkrétan kínosnak számítani – hát igen, aki nem követi a változásokat, könnyen válhat nevetség tárgyává. Az alábbiakban felsorolt öt divatelem egészen 2016-ig még menőnek számított, idén azonban már jobb, ha elfelejtjük őket, bármennyire is szerettük viselni ezeket.

 42088144_l.jpg

Tovább

Mi lesz a divat 2017-ben?

Az első idei divatesemények már lezajlottak, ezért kezd körvonalazódni, hogy mire lehet számítani a divat tekintetében 2017-ben. Annyi biztos, hogy eltűnnek a hangsúlyos kiegészítők, a feltűnő táskák és cipők. Ezek helyett idén a ruhák mintáján lesz a hangsúly. Az egyszínű, szürke, de kiegészítőkkel jól variálható holmikat elfelejtheted, idén a ruhák önmagukban is bőven megállják a helyüket.


36870213_l.jpg

Tovább

A hótaposó ciki?

Az enyhe, és legtöbbször szinte hómentes telek után már hozzászokhattunk, hogy nem igazán kell a csizmánkat az időjáráshoz igazítanunk. Csinos, magassarkú, tessék-lássék bélelt modellek sora áll a boltok polcain. Valljuk be, ha leesne egy kiadós hóréteg, a 90 százalékuk használhatatlan lenne. A tűsarkakon, sima talpakon a havas, jeges járdákon kész életveszély lenne egyensúlyozni, arról nem is beszélve, hogy lefagyna a lábunk.

Mi lehet a megoldás? Nos, a hóban sajnos le kell mondanunk a magassarkú, sima talpú csizmáinkról, legalábbis, ha nem szeretnénk kitörni a nyakunkat. Amit viselhetünk úgy, hogy az biztonságos is legyen, az mindenképpen lapos talpú, és semmiképpen sem sima. A barázdákkal ugyanis jobban meg lehet „kapaszkodni” a hóban, kisebb az elesés veszélye.

52131995_l.jpg

 

Tovább

Használd a tél színeit!

Télen talán a legnehezebb divatosan öltözködni egész évben, hiszen a rengeteg vastag, nagy ruha szinte az egész alakunkat eltakarja. Persze azért ebben az időszakban is próbálkozik az ember, főleg a legtrendibb kabátok kapnak hangsúlyt, ezek mellé pedig a kiegészítők: sapkák, sálak, kesztyűk, csizmák, táskák. Tulajdonképpen éppen ennyi látszik az ember lányból, mikor jól be van öltözve a hideg ellen.

 47266840_l.jpg

Tovább

Szőrös, steppelt, kötött, rojtos – minden táska menő, ami extrém!

A legalapvetőbb és leglátványosabb kiegészítő, amit egy nő viselhet, az a táskája. A táskán olyannyira komoly a hangsúly, hogy egy egyébként szuper szettet is teljesen szét tud csapni, ha egy béna táskát veszel fel hozzá, ahogy az is, ha a táska maga jól néz ki, csak éppen semmilyen vonatkozásban nem passzol a rajtad lévő ruhadarabokhoz.

 42717061_l.jpg

Tovább

Overál – hogyan viseljük?

 

Kevés olyan megosztó ruhadarab létezik, mint az overál: egyesek imádják, a másik oldalon azonban sokan nem szeretik, sőt, van, aki egyenesen röhejesnek tartja. Az biztos, hogy az overál nem azoknak való, akik bizonytalankodnak a megjelenésüket illetően – leginkább azoknak ajánlott viselni, akik magabiztosak, határozottak, és nem bánják, ha kicsit kilógnak a sorból az öltözékükkel.


65522326_l.jpg

Tovább

Télen is szoknyában!

A hosszabb-rövidebb szoknyák általában a melegebb hónapokban kerülnek elő, lenge öltözet gyanánt. Őszre és télre pedig maradnak a nadrágok. De nem kell ennek feltétlenül így lennie! Ha te is a nőiesebb megjelenés híve vagy, ezért szívesen hordasz szoknyát, télen is nyugodtan hódolhatsz ezen szenvedélyednek!

39206711_l.jpg

Tovább

Szilveszter: amikor nem lehetsz elég feltűnő!

Ha az öltözéket vesszük alapul, a szilveszter gyakorlatilag szöges ellentéte a karácsonynak, pedig csak néhány nappal követi. Míg karácsonykor az ember szolidabban, elegánsabban öltözik, szilveszterkor mindenki előszedi a feltűnő, extrém, szexi ruháit, és azok közül választja ki azt, amiben végül eltipeg az újévet köszöntő partira. Nos, extra feltűnő ruhákból szerencsére idén sincs hiány, így legfeljebb a képzeletünk szabhat határt a lehetőségeknek.

 48476519_l.jpg

Tovább

Ebben töltsd az ünnepeket!

Közeleg az év vége, vele együtt az ünnepek, és egy magára valamit is adó nőben ilyenkor egyértelműen felmerül a kérdés, hogy idén mit vegyen fel a karácsonyi ebédekre, vacsorákra, összejövetelekre. Akár több szettre is szükség lehet, hiszen ott a céges karácsony, a barátokkal is sokan tartanak egy kisebb-nagyobb ünneplést, aztán december 24-25-26-án pedig a családé a főszerep: ebédek, vacsorák a rokonokkal. Természetes, hogy az ember mindig a legjobb formáját szeretné hozni. De vajon mire kell figyelni, hogy ez meg is valósuljon?

 51239036_l.jpg

Tovább

Joker sapka, ami mindenkinek jól áll

 

Sok nőtől hallani, hogy azért nem hord sapkát még a legnagyobb hidegben sem, mert egyszerűen nincs olyan fazon, ami jól állna neki. Nos, van egy jó hírünk: olyan nincs, hogy valakinek semmi nem áll jól, legfeljebb nem a megfelelő fazonokat próbálta, esetleg a mintával, színnel, vagy a mérettel volt a probléma.

 49127133_l.jpg

Tovább

Kopogtat a csizmaszezon – milyet vegyek idén?

 

A csizma az a kiegészítő, amiből minden évben kell egy új. Még akkor is, ha nő létedre nem vagy cipőmániás, a csizmák biztos, hogy teljesen más megítélés alá esnek nálad is. Ez nem csoda, hiszen a csizma nem egy átlagos cipő, a csizma jobban öltöztet, mint bármi más, amit a lábadra húzol. Egy teljesen egyszerű, már-már jellegtelen nadrágot is fel tud úgy dobni, hogy trendi legyen – hol tudja ugyanezt nyújtani egy sima cipő?

 Persze mindez csak akkor igaz, ha a csizmád kellőképpen trendi, és illeszkedik a stílusodhoz. Megnéztük, idén milyenek közül érdemes válogatnod!

38083919_l.jpg

 

Tovább

Kötött és horgolt holmik – nem csak nagymamáknak!

Te is azt gondolod a kötött, horgolt holmikról, hogy öregesek, ódivatúak, és legfeljebb a nagyin tudod elképzelni? Nos, érdemes kicsit változtatni a hozzáállásodon, és alaposabban szemügyre venni a fonalból készített ruhadarabokat. Nemcsak rojtos szélű fejkendő, és öreges mintájú pulcsik készülhetnek fonalból, amit a nagyik lelkesen kötnek az unokáknak karácsonyra, aztán a szekrény mélyén landolnak.50400074_l.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása